Nazorg

& herstel

Wij hechten niet alleen veel belang aan het zetten van prachtige tattoos, maar ook aan de nazorg ervan. We willen ervoor zorgen dat jouw nieuwe tattoo niet alleen goed geneest, maar ook langdurig mooi blijft. Daarom werken we samen met het gerenommeerde merk Carl & Johan, dat hoogwaardige nazorgproducten biedt die speciaal zijn ontwikkeld voor tatoeages.

SHOP C&J

Uitleg & FAQ

Collapsible content

Hoe verzorg je een tattoo?

De verzorging van jouw tattoo is cruciaal voor de genezing en behoud van kwaliteit. Begin meteen met de nazorgproducten van Carl & Johan. Wij adviseren om twee keer per dag jouw tattoo te wassen met C&J zeep en tot 5 keer per dag te smeren met C&J herstellende creme gedurende twee weken. Lees de volledige nazorg instructies hier.

Second skin of folie?

Bij sommige tattoos gebruiken wij second skin. Dit is een dunne, flexibele film die over een pas gezette tattoo wordt aangebracht om het genezingsproces te bevorderen en de tatoeage te beschermen.

Wanneer een tattoo vers is gezet, is de huid gevoelig en kwetsbaar. Second skin biedt een beschermende barrière tegen externe invloeden zoals vuil, bacteriën en wrijving.

Daarnaast heeft second skin nog een ander voordeel: het minimaliseert het risico op korstvorming en kleurverlies.

Volg altijd de instructies van onze collega's op. Second skin mag in sommige gevallen 4 dagen op de huid blijven. Bij twijfel kan je ons altijd om advies vragen.

Wanneer second skin niet mogelijk is bij jouw tattoo dan wordt jouw tattoo ingewikkeld in folie. De folie mag je drie uur ophouden en daarna moet je jouw tattoo verzorgen volgens de instructies. Bekijk hier alle nazorginstructies.

Hoe lang moet je uit de zon blijven?

Na een verse tattoo moet je minimaal 3 weken uit de zon blijven. Bij grote, donkere tattoos is dit langer. Na herstel is het van belang dat je jouw tattoo beschermt tegen de zon met C&J 50+ factor. Verkrijgbaar in onze online shop en winkel. Onze medewerkers adviseren je graag over het gebruik.

Hoe lang mag je niet sporten?

Sporten is de eerste twee weken niet toegestaan en volledig op eigen risico. Lees alle nazorg instructies hier.

Hoe behoud je de kwaliteit van een tattoo?

Hydrateren en smeren met bodylotion van C&J zorgt ervoor dat het pigment in jouw tattoo beter naar voren komt en de kleur behouden blijft. Daarnaast is bescherming tegen de zon cruciaal. Gebruik hiervoor de zonnebrand van Carl & Johan, verkrijgbaar in onze shop en winkel.

Welke creme en zeep moet ik gebruiken?

Wij adviseren het gebruik van Carl & Johan regenerating cream en purifying soap. Bekijk hieronder de producten en werking. Na herstel gebruik je de bodylotion en zonnebrancreme van C&J.

Herstel

& hydratatie

Het herstel van de huid is cruciaal voor het verkrijgen en het behouden van de perfecte tattoo. De Regenerating Cream vormt een beschermende laag tegen infecties, is verzachtend en zorgt voor een ultrahydraterend effect waardoor korstvorming (en de bijhorende jeuk) in grote mate vermeden kan worden. Hierdoor blijven de inktpigmenten optimaal behouden.
Daarnaast zorgen anti-oxidanten zoals vitamine E, rozemarijnextract en lavendelolie ervoor dat de pigmenten beschermd zijn tegen oxidatie.

SHOP CREAM

Wassen

& beschermen

De pH-neutrale Purifying Soap zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt én is ideaal in combinatie met de Regenerating Cream.
Met de uiterst zachte zeep reinig je de getatoeëerde zone waardoor je de perfecte basis legt voor de Regenerating Cream.

De natuurlijke ingrediënten van de Purifying Soap zorgen voor een verkoelend effect, bescherming tegen infecties en tegen uitdroging en korstvorming.

SHOP ZEEP

Aftercare

& zonbescherming

Wil je je tattoo eeuwig laten stralen? Vergeet dan zeker niet om na de acute fase de tattoo regelmatig te blijven verzorgen met bodymilk en speciale zonnebrand.

C&J producten houden je tattoo jong en laten de kleuren stralen.

Bescherm je tattoo na herstel tegen de zon met de C&J Sun 50+. Deze is speciaal ontwikkeld voor tattoos en heeft een beschermingsfactor SPF van 72.5.

SHOP C&J CARE

Vrijblijvend advies

Onze toegewijde medewerkers staan altijd klaar om je te helpen en te adviseren, of het nu gaat om de keuze van het ontwerp, de nazorg of informatie veiligheid en hygiëne.Neem vandaag nog contact met onsop om een consult / gratis tattoo bespreek sessie in te plannen.